OM EVA BROBY JOHANSEN

Og det helt naturlige i at bringe mindfulness-meditation ud i naturen

Meditation har været en rød tråd gennem mit liv i de sidste ca. 35 år. Uanset, hvad jeg har taget af efteruddannelser, som alle har været inspirerende – er jeg altid vendt tilbage til meditationen. Jeg elsker den simple og enkle tilgang – selv om det ikke altid er enkelt at praktisere. 

Det er gennem den meditative tilgang, at jeg bedst skaber fred med mig selv samt oplever glæde og tilfredshed.

Et andet vigtigt  aspekt er, at jeg ikke kun går vejen for mit eget bedste, men også for at kunne møde andre mennesker med et kærligt og fredeligt hjerte.

At bringe mindfulness ud i naturen er noget af det mest meningsfulde, som jeg har oplevet på egen krop. Sanserne åbnes naturligt – lydene, vinden på huden, naturens dufte, de mange former og farver, som naturen har – vækker livet i kroppen.

At mødes med naturen og være i naturen giver grobund for at lære om ens egen natur.  Perspektiver kan ændres og eventuelle problemer får en anden fylde.

Når jeg har undervist i naturen, har jeg oplevet, hvilken glæde andre kan have af at meditere i naturen og har oplevet den dybe forbundethed vores egen natur har med naturen omkring os.

Det er på den baggrund, at jeg har skabt AWAKE IN NATURE.

 

Eva Broby Johansen, psykolog. aut., certificeret mindfulness-instruktør (MBSR – Mindfulness Baseret Stress Reduktion), uddannet til AWAKE in the Wild (AITW) facilitator , yogalærer.

Andre efteruddannelser: Familieterapeut, DISPUK, Kognitiv terapeut, Chock og traumer – Se mere under, Baggrund, Uddannelser og forskning.

Eva har skabt AWAKE IN NATURE – Natur Baseret Mindfulness – på baggrund af mangeårige erfaringer med mindfulness og mindfulness i naturen. Eva arbejder kun med metoder, som hun på egen krop, har erfaret virker og giver mening – en undervisning fra hjertet.

Mindfulness og natur – de sidste 10 år

Mindfulness har gennem 10 år været Evas hovedbeskæftigelse. Siden januar 2007 har hun undervist i 8 ugers programmet MBSR. Hun har arbejdet individuelt med klienter ud fra en mindfulness tilgang, skabt kortere mindfulness forløb, skræddersyede forløb og kurser i egen klinik samt på offentlige og private arbejdspladser.

Eva hører til én af de allerførste, der underviste i MBSR herhjemme. På den baggrund blev hun inviteret til at undervise i det første store forskningsprojekt med mindfulness i Danmark. Kvinder med brystkræft – MICA.

Eva er uddannet og certificeret mindfulness-instruktør (MBSR) fra Center for Mindfulness i Massachusetts, USA, af lærere som Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli, Florence Meleo Meyer, Mellisa Blacker m.fl

Eva har altid været glad for at være i naturen, meditere i naturen og mærke naturens helende kræfter både personligt og professionelt.

Fra 2013 – 2015 var hun projekt ansat i den forsknings baserede Terapihave Nacadia i Hørsholm, nord for København. Projektet hed NEST (Nature Effect Study), målgruppen var alvorlig stressramte. Et projekt under UNI  – institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

I 2016 fortsatte hun med at undervise i Natur Baseret Mindfulness i Nacadia – workshops for fagpersoner og for mennesker, der havde interesse for natur og mindfulness.

Efterår 2017 – Eva er konsulent ansat på forløbet “Stress af i Naturen”.

Trods den allerede store erfaring og viden, vedligeholder og udvikler Eva stadig sine kompetencer.
Hun går på kurser, deltager i længerevarende Mindfullness-retreats, har netop her september 2017 afsluttet et uddannelses forløb som AWAKE in the WILD instruktør. Derudover henter hun inspiration hos erfarne meditationslærere – især hos Buddhistiske nonner og munke.

Få lydfilen "Naturmeditation på sanserne"

Når du tilmelder dit Eva Brobys nyhedsbrev, får du en gratis lydfil med en naturmeditation på cirka 15 minutter

Tak for din tilmelding. Mail er på vej til din indboks med et link, du skal aktivere.